Loša forma
7

Higuain ponovo izostavljen sa spiska reprezentacije Argentine

Klix.ba
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Argentine Jorge Sampaoli ponovo je izostavio sa spiska napadača Juventusa Gonzala Higuaina te je umjesto njega pozvao igrača Intera Maura Icardija.

Higuainova loša forma u Juventusu traje od početka sezone, zbog čega ga je Sampaoli "preskočio" i za utakmicu koju Argentinci igraju protiv Rusije 10. novembra. Ipak, nogometni stručnjak je rekao da razmišlja o Higuainu uoči Svjetskog prvenstva naredne godine.

"Dobro poznajem Gonzala, on nema šta dokazati. Na nama je da ga procijenimo te da odlučimo da li će ići na SP ili ne. Trener je taj koji odlučuje kompatibilnost među igračima, mislim da Messiju i Dybali nije teško da igraju zajedno. Messi donosi velike stvari, najbolji je igrač na svijetu", izjavio je Sampaoli.

Osim Icardija, u reprezentaciju Argentine su iz Serije A pozvani defanzivac Fiorentine German Pazzella, igrači Rome Federico Fazio i Diego Perotti te napadač Atalante Alejandro Gomez.

Reprezentaciju Argentine čine Romero, Guzman, Marchesin; Marchesin, Fazio, Mercado, Otamendi, Pezzella, Salvio, Biglia, Banega, Acuna, Paredes, Emiliano Rigoni, Kranevitter, Papu, Perotti; Messi, Aguero, Icardi, Di Maria i Dybala.