Postigao dva gola
8

Higuain odgovorio navijačima Napolija koji su mu zviždali: Ne čujem vas, krivite De Laurentiisa

Klix.ba
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain
Juventus je u srijedu navečer uprkos gostujućem porazu od Napolija rezultatom 2:3 prošao u finale Kupa Italije, a za Staru damu je igrao bivši napadač Napolitanaca Gonzalo Higuain, kojem domaći navijači nisu priredili prijatnu dobrodošlicu.

Higuain je bio izložen salvi zvižduka i uvreda koje su mu navijači Napolija uputili tokom zagrijavanja prije utakmice, a Argentinac, koji je nekada bio njihov heroj, nije mogao sve prešutjeti. Prvo je pokazao navijačima Napolitanaca da ih ne čuje, a onda je uperio prstom u predsjednika kluba Aurelija De Laurentiisa i rekao: "Krivite njega".

Potom je Higuain dobro počeo utakmicu i postigao vodeći gol za Juventus u 32. minuti, Hamšik je izjednačio u 53., a potom je argentinski napadač svojim drugim pogotkom u 59. minuti ponovo donio vodstvo Staroj dami. Higuain je i nakon postizanja gola poručio De Laurentiisu da je sve njegova krivica.

Ipak, golovima Mertensa u 61. i Insignea u 67. minuti, Napoli je došao do pobjede 3:2, koja nije značila ništa jer je Juventus u prvom meču slavio 3:1 i zbog toga prošao u finale Kupa Italije.

Higuain je u julu prošle godine iz Napolija u Juventus prešao za 90 miliona eura.