Real Madrid odlučio
0

Higuain ide “pod nož”

Totalsport
Gonzalo Higuain: Ove sezone 12 nastupa
Gonzalo Higuain: Ove sezone 12 nastupa
Španjolski nogometni velikan Real Madrid objavio je na svojoj internetskoj stranici da će argentinski napadač Gonzalo Higuain (23) biti podvrgnut operaciji leđa.

Najnovije pretrage Higuainovih leđa pokazale su napredak u oporavku od uklještenja diska i smanjenja upalnog procesa koji igrača muči, ali klupski liječnici su nakon konzultacija s vrhunskim stručnjacima na tom području predložili operativni zahvat kao trajno rješenje problema.

U službenom priopćenju kluba navodi se da je dosadašnji konzervativni način liječenja bio pozitivan za igračevu biomehaniku, te da je olakšao kirurški zahvat koji će uslijediti, a koji su odobrili i sam igrač i njegova obitelj.

U sljedećih 48 sati u Realu bi trebali objaviti ime kirurga koji će obaviti zahvat, kao i mjesto gdje će on biti obavljen. Očekuje se da će nakon operacije Higuain pauzirati dva mjeseca.

Higuain je ove sezone skupio 12 nastupa u španjolskom prvenstvu, a upisao je pritom sedam golova i tri asistencije. Posljednju je odigrao 20. studenog protiv Athletic Bilbaa kada je ujedno i zabio vodeći gol u visokoj 5-1 pobjedi Reala.