Novi preokret
62

Higuain i Dybala na spisku argentinske reprezentacije, Icardi među rezervama

Klix.ba
Higuain i Dybala (Foto: AFP)
Higuain i Dybala (Foto: AFP)
Juventusovi napadači Gonzalo Higuain i Paulo Dybala ipak će se naći među argentinskim putnicima na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, dok će Interov napadač Mauro Icardi, prema svemu sudeći, ostati kod kuće.

Naime, argentinski selektor Jorge Sampaoli posjetio je u Italiji svu trojicu napadača kako bi im objasnio svoje planove, a nakon sastanaka Higuain i Dybala imali su razloga za zadovoljstvo.

Sampaoli je gotovo tri sata razgovarao s Juventusovim napadačima i obećao im da će biti na spisku putnika za Svjetsko prvenstvo, pišu argentinski mediji.

Podsjetimo, Sampaoli je za Dybalu bio izjavio da se ne može uklopiti u njegove ideje, a Lionel Messi poručio da Juventusova zvijezda i on ne mogu igrati zajedno pa iznenađuje što će se ipak naći u Rusiji.

S druge strane, Icardi će biti na širem spisku kandidata, a na listu od 23 igrača uskočit će jedino ako se Sergio Aguero ne oporavi na vrijeme.

Inače, Argentina otvara Svjetsko prvenstvo susretom protiv Islanda 16. juna, pet dana poslije igrat će protiv Hrvatske, a nastup u grupi D zaključit će 26. juna protiv Nigerije.