FA cup
8

Higuain debitovao u pobjedi Chelseaja, Tottenham ispao od Crystal Palaca

Piše: K. H.
Gonzalo Higuain (Foto: AFP)
Gonzalo Higuain (Foto: AFP)
Ekipa Chelseaja upisala je sigurnu pobjedu u meču 4. kola engleskog FA cupa protiv Sheffielda rezultatom 3:0, a veliko iznenađenje napravio je Crystal Palace koji je izbacio Tottenhama.

Chelsea je od prve minute preuzeo kontrolu nad igrom i bio je bolji protivnik od Sheffielda, a u 26. minuti stigli su u vodstvo nakon što je Willan bio precizan s bijele tačke. Willian je ponudio Higuainu da na debiju u plavom dresu postigne pogodak, ali s obzirom na to da je Argentinac tek došao, iz poštovanja nije želio uzeti loptu.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a pitanje pobjednika riješio je Hudson-Odoi golom u 64. minuti. Konačnih 3:0 postavio je Willian u 84. minuti.

Veliko iznenađenje napravila je ekipa Crystal Palaca koja je na svom stadionu bila bolja od Tottenhama rezultatom 2:0. Wickham je u devetoj minuti doveo Palace u vodstvo, a konačnih 2:0 postavio je Townsend u 34. minuti s bijele tačke.

Priliku da se vrati u meč Tottenham je imao u 45. minuti kada je Trippier promašio penal, a u drugom poluvremenu Pijetlovi nisu uspjeli postići ni utješni pogodak.