Nogomet
0

Hiddink ponosan na igrače

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Rusije Guss Hiddink bio je izuzetno ponosan na svoje igrače nakon pobjede nad Švedskm od 2:0, koja je odvela Ruse u četvrtfinale na dvoboj sa Holandijom. Sa druge strane, selektor Švedske Lars Lagerbeck bio je ogorčen pošto njegov tim nije pružio očekivanu partiju.

„Posebno sam ponosan na ekipu, i napredak koji je napravila u posljednjih nekoliko dana. Rekao sam im da se bore ili da idu kući. Oni su morali da naprave izbor, i odabrali su da se bore i da igraju za svoju dušu. Zbog toga sam veoma ponosan. Vidjeli ste kako su igrali. Pokušali su da postignu gol što prije, to je bilo nevjerovatno. Jedina kritika koju imam je da nismo postigli dovoljno golova – nismo ih kaznili drugim golom na kraju prvog poluvremena, a u drugom smo imali šansu i za 3:0“, rekao je Hiddink nakon meča.

S druge strane, Lars Lagerbeck čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi.

“Želim da čestitam Rusima. Danas su oni bili bolji od nas. Bili smo previše pasivni. U posljednjih pet minuta prvog dijela zaigrali smo bolje, ali nedovoljno”, rekao je Lagerbeck.