Nogomet
0

Hiddink: Ne bojimo se Barcelone

FENA
Trener Chelseaa Guus Hiddink izjavio je da se njegovi igrači ne boje večerašnjeg meča protiv Barcelone u okviru polufinala Lige prvaka u Londonu.

Prva utakmica u Barceloni okončana je rezultatom 0:0, ali je Barcelona zaprijetila velikom pobjedom nad Real Madridom 6:2 u subotu.

"To je veliki rezultat. No, svaka utakmica je drugačija. Šest golova im je sigurno dalo vjetar u leđa, ali mislim da će večeras biti druga priča", rekao je Hiddink.

Chelsea je prvi tim koji na Nou Campu nije primio gol u Ligi prvaka. Iz Barcelone su nakon utakmice izjavljivali da je Chelsea igrao suviše povučeno i da je imao blagu pomoć sudija.

Trener Barcelone Pep Guardiola smatra da se njegovi igrači ne smiju upuštati u fizičku nadigravanje s Hiddinkovim timom.

"Ako budemo pokušali da fizički nadigramo Chelsea, mislim da će utakmica biti u njihovim rukama. Želimo igrati svoju igru u Londonu. Ne smijemo ulaziti u fizičku borbu jer to je njihova prednost. Znam jedan jedini stil igre - to je napad i postizanje gola", izjavio je Guardiola.

Chelsea još nije osvojio naslov prvaka Evrope, mada je u posljednjih šest godina igrao pet polufinala, a u prošloj sezoni u finalu je poražen od Manchester Uniteda.

No, Hiddink smatra da je vrijeme da veterani poput Drogbe, Ballacka i Lamparda u kolekciju medalja dodaju i onu iz najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

"Sigurno je da imamo dobar tim. Igrači imaju ogromnu želju, to su dokazali u dosadašnjim mečevima u Ligi prvaka", rekao je Hiddink.