Nogomet
0

Hidding: Ne smijemo podcijeniti Hrvate

FENA
"Nipošto ne smijemo podcijeniti Hrvate i igrati na neriješeno", ključna je poruka Guusa Hiddinka igračima Australije, koji će u četvrtak u Sttutgartu protiv Hrvatske tražiti prolaz u osminu finala SP-a.

Iako je Hrvatska rezultatski podbacila u prve dvije utakmice, Hiddink na stadionu Gottlieb Daimler očekuje sasvim drugačiju, bolju ekipu.

"Bit će to težak susret. Sigurno da imamo više samopouzdanja, ali Hrvatska je vrlo iskusna ekipa. Ne smijemo ih podcijeniti. Možda nisu među dominantnim evropskim reprezentacijama, ali su jako dobri i dugo igraju zajedno", rekao je Hiddink australskim novinarima dan prije odlučujuće utakmice.

"Jako smo sretni zbog pozicije u kojoj se trenutno nalazimo. Da ste mi prije rekli kako ćemo zadnjeg dana natjecanja u grupi imati tri boda na kontu, vjerojatno bih vam rekao da to nije moguće. Smatram da smo odigrali dobro protiv Japana, kao i protiv Brazila, no u drugom slučaju od toga nismo imali nikakve koristi", iskren je bio Hiddink.

Dodao je da će svojim igračima sugerirati da igraju ofanzivno, bez previše kalkulacija.

"Vrlo je opasno igrati na remi, pogotovo kad ovisite o tom jednom bodu. Uostalom, ne mogu svojim momcima kazati da igraju za bod jer to jednostavno nije u duhu ove ekipe. Mislim da puno više vole igrati prema naprijed. Ako nas protivnik stisne, naravno da ćemo se braniti, no naš koncept i strategija ne leži u striktnom čuvanju vlastitog gola", rekao je australski selektor.