{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hicks i Gillett povlače "slučaj Liverpool" s teksaškog suda

T
15.10.2010. u 12:57
0
0
Hicks i Gillett povlače "slučaj Liverpool" s teksaškog suda
0
Hicks i Gillett povlače "slučaj Liverpool" s teksaškog suda
Foto: AP
Još uvijek vlasnici Liverpoola, Amerikanci Tom Hicks i George Gillett, odustaju od procesa opstruiranja kupoprodajnog procesa kluba na Visokom sudu u Teksasu. To, međutim, ne znači da su se predali.
Informaciju je novinarima otkrio njihov američki advokat Keith Oliver, kojem su vlasnici najtrofejnijeg premijerligaškog nogometnog kluba naložili da obustavi postupak pri sudu u Dallasu, kojim su opstruirali proces dovršetka prodaje kluba američkoj kompaniji New England Sports Ventures (NESV).

Novu strategiju kojom će se boriti protiv prodaje, koju smatraju nepovoljnom po njih kao vlasnike, advokat nije otkrio. Dao je samo naslutiti da ona postoji.

U NESV-u strahuju da će njihovu naumu Hicks doskočiti na način da svoj udio u vlasništvu (50%) prodati američkom investicijskom fondu Mill Financial, koji bi potom samostalno mogao otplatiti dug koji od kluba s današnjim (15. oktobra 2010.) datumom potražuje Royal Bank of Scotland (RBS).

Zavrzlama s kupoprodajnim procesom tako se nastavlja nakon što je Visoki sud u Londonu isprva odbio primjedbu Hicksa i Gillettea o štetnom procesu prodaje koji vodi aktuelna krizna uprava, koju su sami postavili pod patronatom RBS-a kao najvećeg vjerovnika kluba. Teksaški je visoki sud zatim prihvatio obrazloženje Hicksa i Gillettea blokiravši prodaju, što je u ponovljenom postupku Londonski visoki sud proglasio nevažećim. Trakavica se nastavlja.

RBS od kluba traži naplatu dugovanja od 237 miliona funti, dok Liverpool ukupno duguje 354 miliona u istoj valuti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: