Derbi Bundeslige
35

Heynckesov Bayern savladao Dortmund i upisao četvrtu uzastopnu pobjedu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna u velikom derbiju 11. kola Bundeslige savladala je ljetog rivala Borussiju Dortmund rezultatom 3:1 i upisala četvrtu uzastopnu pobjedu.

Bayern je u vodstvo stigao u 17. minuti kada je Robben lijepim pogotkom doveo Bavare u prednost, da bi u 37. minuti Lewandowski petom šutirao prema golu Borussije, a uz pomoć jednog defanzivca domaćih lopta je dobila ubrzanje i prevarila nemoćnog Burkija.

Pitanje pobjednika riješeno je u 67. minuti kada je Alaba sjajno centrirao s lijeve strane, a lopta koja je bila upućena Lewandowskom nije dirala niti jednog igrača u kaznenom prostoru i završila je iza leđa domaćeg golmana.

Konačnih 3:1 postavio je Bartra u 88. minuti susreta, a do kraja meča domaći su mogli postići još jedan gol, međutim nisu bili mirni u završnici napada.

Nakon 11. kola Bayern se nalazi na vrhu tabele Bundeslige s 22 boda, četiri više od drugoplasiranog Leipziga i šest bodova više od Dortmunda koji je sada na trećoj poziciji.

Ovo je za Bayern ujedno bila i treća uzastopna pobjeda u Bundesligi, a promjene koje je Heynckes donio u njemačkog giganta već sada pokazuju rezultati.