Ludnica u Tuli
74

Heroj dana u Rusiji: Artem Dzjuba platio iz svog džepa da se osveti Zenitu

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Arsenala i Zenita podijelili su bodove u Tuli u okviru 27. kola ruske Premier lige odigravši neriješeno 3:3, a posebno je remi razočaravajući za goste budući da su im tako uništeni snovi o šampionskoj tituli.

Gorbatenko je doveo domaće u vodstvo već u trećoj minuti, a gosti iz Sankt Peterburga su izjednačili u 36. minuti. Ipak, u posljednjoj minuti prvog poluvremena Tkačev je ponovo doveo Arsenal u vodstvo.

Igralo se mirno sve do 82. minuti kada je Kuzjaev u dva napada preokrenuo rezultat sa svoja dva gola. I kada su svi očekivali mirnu završnicu Zenita, ukazao se Dzjuba, koji postavlja konačnih 3:3.

Zanimljivo da je Dzjuba zapravo igrač Zenita na posudbi u Arsenalu, a priča je posebno impresivna zbog svega što je prethodilo današnjoj utakmici.

Naime, Dzjuba je zimus otjeran iz Zenita, a da bi danas igrao utakmicu s matičnim timom Arsenal je trebalo da plati velikanu iz Sankt Peterburga čak 160.000 dolara.

Tako je i bilo, s tim što je Dzjuba sam dao iz svog džepa polovinu novca, a potom sve naplatio gostima sa kamatom pa je Zenitu upitan čak i plasman u Ligu prvaka.