Na tri godine
8

Herić produžio ugovor s FK Sarajevo: Želim se dokazati i nametnuti stručnom štabu

Klix.ba
Elvedin Herić
Elvedin Herić
Fudbalski klub Sarajevo i igrač Elvedin Herić potpisali su novi trogodišnji ugovor te će ovaj talentovani fudbaler, koji je nastupajući za juniore Akademije FK Sarajevo osvojio dva puta trofej pobjednika Kupa BiH i u narednim godinama biti dio prvog tima Sarajeva.

Herić je od osnivanja član Akademije FK Sarajevo, nastupao je za U17 i U19 reprezentaciju BiH, a zahvaljujući svojim dobrim igrama za juniore, potpisao je 2015. godine svoj prvi profesionalni ugovor. Prošla sezona bila je prva za njega nakon završetka juniorskog staža, a do sada je sakupio devet zvaničnih nastupa u dresu Sarajeva uz jedan postignut gol. U ovoj sezoni se želi nametnuti stručnom štabu i pokazati svoj potencijal.

“Sretan sam zbog ukazane prilike i potpisivanja novog ugovora. Najvažnije mi je da se izborim za minutažu, za priliku da igram. Želim pokazati da mogu, jer sam zaista zahvalan klubu na proteklim godinama od mog dolaska u Akademiju. Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i čast je biti dio ovog velikog kolektiva. Nadam se da ću uspjeti u svojim namjerama i da ću svojim radom zaslužiti priliku da igram što više.”, rekao je Herić za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.