Počinje liječenje
0

Hercegovac na klupi hrvatskog prvoligaša ima rak, nastavit će voditi ekipu

N. K.
Mario Kovačević (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)
Mario Kovačević (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)
Treneru hrvatskog prvoligaša Varaždina Mariju Kovačeviću (48) dijagnosticiran je karcinom na predjelu plućnog krila te je dogovoreno daljnje liječničko postupanje, potvrdio je klub.
"Bolest ne sprječava trenera u svakodnevnom vođenju ekipe te će nastaviti voditi prvu ekipu u nastavku sezone", objavio je NK Varaždin.

Kovačević je ekipu preuzeo u januaru ove godine.

"Ukoliko se tokom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuće rješenja za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića. Klub na čelu s upravom, svim članovim stručnog štaba te nogometašima Varaždina srcem stoji uz svog trenera kojem ćemo dati maksimalnu podršku tokom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom. Nogometni klub Varaždin ovim putem moli medije i zainteresovanu javnost da poštuju trenerovu privatnost tokom rješavanja ovog zdravstvenog izazova", stoji u saopćenju hrvatskog prvoligaša.

Inače, Kovačević je rođen u Jablanici 1975. godine, a u karijeri je igrao za brojne klubove poput Varteksa, Slaven Belupa, Međumurja... U omladinskim selekcijama igrao je za Sarajevo, ali zbog rata nikad nije zaigrao za prvi tim Bordo kluba.

Ekipu Varaždina vodi već treći put, a trenutno se nalazi na šestom mjestu na tabeli Hrvatske nogometne lige.