Nogomet
11

Henry prognozirao kako će izgledati prvi tim Manchester Cityja pod vodstvom Guardiole

Klix.ba
Thierry Henry (Foto: EPA)
Thierry Henry (Foto: EPA)
Španski stručnjak Josep Guardiola će u narednoj sezoni biti menadžer Manchester Cityja, a legendarni nogometaš Arsenala i analitičar Sky Sportsa Thierry Henry prognozirao je kako bi mogao izgledati prvi tim Građana,

Francuski bivši nogometaš je radio s Guardiolom u Barceloni te su zajedno osvojili trostruku krunu.

Henry smatra da će prvih jedanaest Manchester Cityja izgledati ovako: Ter Stegen, Clichy, Otamendi, Kompany, Sagna, Gundogan, Fernandinho, Pogba, De Bruyne, Silva i Aguero.

"Pep se ne plaši promijeniti stvari, ako se ne uklapate, on će vam to reći. On se ne plaši ničega, želi pobjeđivati i dominirati. Nažalost, dolazak Pepa bi mogao značiti kraj za Yayu Tourea. Također, golman Joe Hart je igrač o kojem ljudi ne pričaju mnogo u posljednje vrijeme. Sviđa mi se Joe i mislim da je odličan golman, ali Pep želi golmana od kojeg sve počinje. Vidite da u Bayernu Manuel Neuer gotovo igra kao defanzivni igrač, a često igra visoko. Guardiola će odlučiti da li će Joe zadržati svoje mjesto ili ne. Jedno je sigurno, konkurencija na svakoj poziciji će biti žestoka. Pep će zahtijevati mnogo od svojih igrača, on je takav. Sve mora biti savršeno", izjavio je Henry.