Tuga u Barceloni
0

Henry priznaje da će mu Eto'o nedostajati

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Thierry Henry, francuski nogometni reprezentativac i napadač Barcelone, otkrio je u razgovoru za Sport da mu je odlazak Samuela Eto'a teško pao.

Kamerunac je, podsjetimo, novi igrač u Interovoj svlačionici, odakle je u smjeru Camp Noua došao švedski napadač Zlatan Ibrahimović.

  • Naravno da će mi Samu nedostajati, šteta je što je otišao. Jedan je od najboljih igrača u Barceloninoj historiji, vječno će ostati zapamćen po svojim izvedbama i golovima. Proteklih nekoliko sezona bio je naš ključni igrač, prvenstveno zato što nam je svojim pogocima itekako pomagao, ali i zato što je stvarao zajedništvo u timu - kaže Henry.

  • Uvijek je tužno kada igrač njegovih kvaliteta odlazi, ali svjestan sam da je to sve dio nogometa. Bila je to klupska odluka i ja ju poštujem, a njemu, koji će uvijek biti moj prijatelj, želim svu sreću u Interu.

Upitan hoće li Ibrahimović imati problema s prilagodbom u Barceloni, kao što ju je prve sezone imao Henry, francuski napadač je odgovorio:

  • Mislim da neće jer je njegov stil igre sličan Barceloninom. Trener Josep Guardiola uputit će ga šta treba raditi, a Ibrahimović je inteligentan dečko i bez sumnje jedan od najboljih svjetskih nogometaša.