Nogomet
0

Henry: O Liverpoolu nisam znao gotovo ništa prije kupovine

Totalsport
John W. Henry, vlasnik nogometnog kluba Liverpool, priznao je da je o klubu s Anfielda znao ''vrlo malo'' prije nego što ga je kupio prošle godine.

Fenway Sports Group, američka korporacija u čijem je vlasništvu Liverpool, u subotu će proslaviti godinu dana od preuzimanja vlasništva kluba. To je razdoblje obilježeno velikim ulaganjima u tim.

Iako je postigao puno veću popularnost kod navijača od svojih prethodnika, sunarodnjaka Toma Hicksa i Georgea Gilletta, 62-godišnji vlasnik bejzbol ekipe Boston Red Soxa priznao je da nije znao puno o slavnom klubu čiji je postao vlasnik.

" Znao sam vrlo malo o Liverpoolu prije kupovine. Zapravo, moja korporacija nije znala gotovo ništa o tom klubu", rekao je Henry.

Novi predsjednik kluba Tom Werner također je sugerirao kako nije imao sveobuhvatno znanje o engleskom nogometu. No, barem je ponešto znao o – Manchester Unitedu! Upravo će ekipa Alexa Fergusona gostovati u subotu na Anfieldu.

"Bio sam u sportu i znao sam za veličinu engleskog Premiershipa na globalnom nivou. Ipak, nisam znao kako iznutra to funkcionira. Svakako sam znao za Manchester United", veli Werner.

Pošteno od Henryja i Wernera, barem su priznali...