Arsene Wenger
0

"Henry je trebao priznati, to nije francuski način"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski menadžer Arsenala Arsene Wenger posljednji je u nizu uglednika iz svijeta nogometa koji je komentirao “rukomet” Thierryja Henryja u uzvratu dokvalifikacijskog dvoboja za SP 2010. između Francuske i Irske.

Wenger je bivši Henryjev trener iz Arsenala, te je ostao u sjajnim odnosima s njim, a kazao je kako je ovakav plasman “tricolora” na SP ostavio gorak ukus u ustima svima.

"Igrač bi trebao priznati, kakav god bio ulog u igri. Na kraju smo se plasirali na SP na zadnja vrata, kao i Portugal. Postignuti gol teško je prihvatiti, pogotovo iz irskog tabora. Svi bismo radije da smo se kvalificirali na drugačiji način", rekao je Wenger za francusku televizijsku postaju TF1.

"Cijeli stadion je vidio igranje rukom, ali sudija nije. To nije francuski način i nogometni svijet trebao bi učiti iz ovog primjera. Razgovarao sam s Titijem (Henry, op.a.) nakon utakmice i on zna da nije korektno postupio, ali na sudiji (Martin Hansson, op.a.) je bilo također da zaustavi igru. Na kraju smo se kvalificirali zbog sudijske pogreške, Henryjevom zapešću i nespretnosti Irske ispred vlastitog gola."