Optužbe legende
17

Henry izrevoltiran ponašanjem igrača Arsenala zbog podijeljenosti u ekipi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Alexis Sanchez postigao je dva pogotka u gostujućoj pobjedi Arsenala protiv Crystal Palacea rezultatom 3:2, a legenda kluba Thierry Henry nakon meča je bio izrevoltiran ponašanjem svih Topnika.

Wenger je po ko zna koji put nakon utakmice rekao da se ne brine zbog činjenice da Sanchezu ističe ugovor naljeto te da je njegova situacija od ranije poznata.

"Ponovit ću ono što sam i ranije više puta govorio. Ne bojim se da će Alexis Sanchez otići i situacija u vezi s njegovim ugovorom je od ranije poznata", kazao je Wenger nakon meča.

S druge strane, Thierry Henry bio je razočaran zbog načina na koji su igrači Arsenala proslavili prvi Alexisov, odnosno drugi Arsenalov pogodak protiv Crystal Palacea.

"Pokazali su podijeljenost u ekipi. On ih je pozvao da mu se pridruže, zašto to nisu uradili? Zašto ne želiš proslaviti pogodak svog tima? Nisi tu zbog Sancheza, tu si zbog Arsenala i tvoj tim je postigao pogodak. Proslavi ga ko god da je strijelac, a to ne bi trebalo biti važno, jer slaviš sa saigračima. Možda previše slušamo priče o njegovom odlasku pa vidimo ovakve stvari, a na terenu je izgledalo kao da on misli da je sam", kazao je Henry nakon meča.

Još jednom podsjećamo, Arsenal je u drugom poluvremenu s dva pogotka Sancheza stigao do pobjede, a u sljedećem kolu ih očekuje gostovanje kod ekipe WBA-a.