Nogomet
0

Henry demantirao da je kritikovao trenera

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Kapiten nogometne reprezentacije Francuske Thierry Henry demantirao je navode medija da je kritikovao način rada selektora Raymonda Domenecha, kao i njegovo vođenje utakmica.

"Ništa se nije desilo. Imali smo običan razgovor između ekipe i trenera, koji je bio veoma konstruktivan. Više puta sam iznosio svoj stav, ali je uvijek teže razgovarati kada se ne pobijedi", rekao je Henry za televiziju TF1.

List "Le Parisien" u ponedjeljak je objavio da je Henry kritikovao Domenecha, rekavši mu da reprezentacija nema ideje u igri, potpuno je dezorijentisana i da igrači ne znaju šta da rade.

Međutim, Henry je to demantirao navodeći da u ekipi vlada odlična atmosfera i da se to vidi svakog dana. On je istakao da selekcija Francuske u srijedu u Beogradu želi da pobijedi Srbiju i tako sačuva šanse za direktan plasman na SP.

"Želimo da ostvarimo veliki rezultat u Beogradu. Još imamo šansu da se automatski plasiramo na SP. U suprotnom, tražit ćemo šansu kroz baraž. Nadam se da ćemo imati podršku cijele javnosti. Svi igrači zajedno sa selektorom rade za isti cilj", rekao je Henry za TF1.