U društvu Sola Campbella
8

Henry bodrio Arsenal u gradskom derbiju

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Veliki subotnji londonski derbi između Arsenala i Tottenhama s tribina Emiratesa pratio je i sjajni francuski nogometaš Thierry Henry (35), ikona "Topnika".

Aktuelni napadač New York Red Bullsa prije utakmice se pozdravio s menadžerom Arsenala Arseneom Wengerom, a poslije je iz lože u društvu nekadašnjeg saigrača, bivšeg braniča Arsenala i Tottenhama Sola Campbella, pratio susret.

Najbolji strijelac u povijesti Arsenala (226 golova) pljeskom je pratio svaki dobar potez svoje nekadašnje ekipe, a morao je biti i jako zadovoljan konačnim rezultatom na semaforu (5-2 za Arsenal).

Kako MLS-sezona završava krajem mjeseca, Henry će zasigurno tražiti mjesto za trening i održavanje forme, a lako je moguće da će to činiti ponovo u Arsenalu. Početkom ove godine ponovo je odjenuo Arsenalov dres tokom dvomjesečne posudbe, a otvorena je mogućnost da se sličan scenarij ponovi i ove sezone.

Podsjećamo, tokom osam godina provedenih u Arsenalu Henry je, između ostalog, osvojio dva premierligaška naslova, tri FA Cupa, tri nagrade za nogometaša godine, prije transfera u Barcelonu 2007. godine.