Nogomet
0

Henrik Larsson odlučio završiti karijeru?

Totalsport
Kapetan švedske nogometne reprezentacije, 37-godišnji napadač Henrik Larsson, odlučio je nakon posljednje ozljede reći konačni zbogom profesionalnom nogometu.

Tako, barem, tvrdi izvor blizak Larssonu u izjavi za Sportbladet, a nakon što je Larsson u zadnjoj utakmici odigranoj za svoj švedski klub Helsingborg slomio čašicu koljena.

  • Henrik je i prije ozljede bio 95% siguran da će na kraju ove kalendarske godine, kada završava švedsko prvenstvo, okončati karijeru. Međutim, nakon ove ozljede se odlučio odmah povući - tvrdi neimenovani izvor.

Larssonu, koji je u karijeri imao mnoštvo problema s ozljedama, liječnici su najavili da bi se nakon osam sedmica pauze mogao vratiti nogometu, ali to nije promijenilo njegovu odluku.

Ovaj sjajni napadač odlučio je 2006. godine završiti svoju karijeru u švedskoj reprezentaciji. No, nagovorili su ga na povratak, koji se dogodio uoči prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva. Nakon Eura je Larsson nastavio igrati za Švedsku.

U klupskom nogometu je nastupao za šest klubova, Högaborg, Helsingborg, Feyenord, Celtic, Barcelonu, kratko i Manchester United na posudbi, pa opet za Helsingborg. Najveći je trag ostavio u Celticu, čiji je član bio od 1997. do 2004. godine, a najveći od 16 trofeja koje je osvojio u klupskom nogometu svakako je Liga prvaka s Barcelonom u sezoni 2005/06.