Trofejni veznjak
12

Henderson ušao u elitu: Samo sedam kapitena prije njega ostvarilo sjajan podvig

N. K.
Henderson trofejni kapiten (Foto: Twitter)
Henderson trofejni kapiten (Foto: Twitter)
Slika Jordana Hendersona kako podiže trofeje postaje prilično česta, a on se našao među osmoricom koji su kao kapiteni vodili svoje ekipe do evropske "internacionalne trostruke krune".

Navijači Liverpoola vjerovatno se neće umoriti od Hendersona koji podiže trofeje dok očekaju da ga vide kako slavi dugoočekivanu titulu Premiershipa u maju.

Međutim, tri trofeja koje je podigao ove godine već su ga postavila u vrhunsko društvo jer se pridružio sedmorici koji su kao kapiteni u istoj godini osvojili Ligu prvaka, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Nevjerovatno je da su trojica kapitena Real Madrida uspjela osvojiti trostruku krunu, a Sergio Ramos je sam dva puta ostvario taj podvig.

Ramos je umalo prošle godine postao trostruki osvajač trostruke krune, ali je Atletico slavio u evropskom Superkupu rezultatom 4:2 nakon produžetaka.

Osam osvajača internacionalne trostruke krune:

Fernando Hierro - Real Madrid, 2002. Carles Puyol - Barcelona, 2009.

Xavi - Barcelona, 2011. Philipp Lahm - Bayern Munich, 2013. Iker Casillas - Real Madrid, 2014. Andres Iniesta - Barcelona, 2015. Sergio Ramos - Real Madrid, 2016., 2017. Jordan Henderson - Liverpool, 2019.