Poznat i zamjenik
13

Henderson je napustio Liverpool, a Klopp je danas zvanično imenovao novog kapitena Redsa

K. H.
Ilustracija
Ilustracija
Nakon što je Jordan Henderson napustio Liverpool, menadžer Redsa Jürgen Klop danas je imenovao novog kapitena kluba, a to će biti štoper Virgil Van Dijk.

Nizozemski štoper je rekao kako je ovo poseban dan za njega i njegovu porodicu, a da se osjećaj kada postaneš kapiten Liverpoola ne može opisati riječima.

"Ovo je stvarno poseban dan za mene, moju suprugu, moju djecu i čitavu moju porodicu. Poseban osjećaj koji ne mogu opisati. Ali, to je nešto na što sam jako ponosan", rekao je Van Dijk i nastavio:

"Kapiten sam reprezentacije Nizozemske i to je velika čast, ali također i nešto na što sam jako ponosan. Ali biti kapiten kluba kao što je Liverpool je nešto što se ne može opisati. Uradit ću sve što je u mojoj moći i sve što mogu da svi budu ponosni i sretni sa mnom i mojim nogometnim klubom."

Van Dijk je ukupno odigrao 222 meča za Liverpool, a u klub je stigao u januaru 2018. godine iz Southamptona. Tokom vremena koje je proveo u ovom klubu, osvojio je sedam trofeja, od čega jednu u Premiershipu, jednu Lige prvaka, FA Cupa, Carabao Cupa, UEFA-in Superkup, Svjetsko prvenstvo za klubove i Community Shield.

Ovaj štoper je dodao kako je prošla sezona za Liverpool bila razočaravajuća i da je to bio loš trenutak, a da je najgore bilo otići na odmor i razmišljati o neuspjehu.

Iz kluba su dalje saopćili kako će novi zamjenik kapitena biti desni bek Trent Alexander-Arnold, koji je zamijenio Jamesa Millnera koji je karijeru nastavio u Brightonu.