Nogomet
6

Hebibović: Slavija ne igra na svom nivou, idemo na pobjedu

Piše: D. B.
Anel Hebibović u dresu Veleža
Anel Hebibović u dresu Veleža
U 16. kolu BHT Premijer lige u Lukavici će snage odmjeriti Slavija i Velež, dvije podjednake ekipe koje igraju promjenjivo u ovoj sezoni. Velež je 7. na tabeli sa tri boda više od devetoplasirane Slavije. Nogometaš Rođenih Anel Hebibović vjeruje da se ta razlika može povećati nakon međusobnog duela u nedjelju.

U prošlom je kolu Velež odigrao derbi protiv Zrinjskog, nakon kojeg su se Rođeni vratili s bodom. Istina, mogli su osvojiti sva tri boda, no, i bod je dobra uvertira pred utakmicu sa Slavijom.

"Derbi je utakmica zbog koje se igra i gleda nogomet. Bilo je mnogo šansi i lijepih poteza, imali smo veći posjed lopte, više šansi, ali je falilo koncentracije u završnici. Mogli smo osvojiti puni plijen, ali je nekad potrebno i malo sreće", izjavio je Hebibović.

Uoči duela sa Slavijom je veoma optimističan.

"Savija u posljednje vrijeme ne igra na nivou s početka prvenstva, ali je sigurno kvalitetan protivnik. Tu ima nekoliko kvalitetnih igrača, a treba imati na umu da imaju samo tri boda manje od nas. Ipak, mislim da možemo uzeti bodove i naravno idemo po pobjedu, jer nam je to cilj u ovoj utakmici. Povrijeđenih, na sreću, nema, jedino je Majkić suspendovan zbog tri žuta kartona", rekao je nogometaš Veleža.

Cilj Rođenih u ovoj sezoni je izlazak u Evropu naredne sezone.

"Naša snaga je u kolektivu, imamo dobar tim koji može pobijediti svaku ekipu u prvenstvu. Dobro se slažemo i to je najvažnije. Ove godine želimo osigurati poziciju koja vodi u Evropu. Vjerujem da možemo to ostvariti, iako smo u nekim utakmicama podbacili. Smatram da to još uvijek možemo nadoknaditi", kazao je Hebibović.

Kao favorita za osvajanje Premijer lige BiH vidi ekipu Borca.

"Borac trenutno najviše pokazuje, što se vidi i na tabeli. Imaju kvalitetnu ekipu koja je dobar spoj mladosti i iskustva", završio je Hebibović.

Slavija i Velež igraju u nedjelju od 13:30 sati.