Do 2021. godine
31

Hebibović produžio ugovor s FK Sarajevo: Sretan sam, nadam se boljim rezultatima

Klix.ba
Anel Hebibović
Anel Hebibović
Prvotimac FK Sarajevo Anel Hebibović potpisao je novi ugovor te će i nakon tekuće sezone biti član Bordo kluba.

Hebibović je u protekle dvije sezone postao neizostavan član prvog tima Sarajeva, a u tekućoj sezoni je odigrao 28 službenih utakmica te postigao pet golova i upisao šest uspješnih asistencija.

"Kad postoji obostrana želja, lako se i razgovori završe. U Sarajevu sam zaista mnogo sretan, osjećam se jako dobro u gradu i u klubu i nadam se da ćemo u godinama koje dolaze imati još bolje rezultate. Naravno, za mene je podrška kluba od velikog značaja i dat ću sve od sebe kako bih klubu vratio ukazano povjerenje.", rekao je Hebibović nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora, koji njega veže za Bordo klub do ljeta 2021. godine.

Potom se osvrnuo na prethodne utakmice.

"Što se tiče naših posljednjih utakmica, mogu reći da sam zadovoljan. Igramo u dobroj formi i to naravno želimo i potvrditi u posljednjem kolu na Grbavici. Iza mene je jedan težak period, odsustvovao zbog povrede, ali je sada sve dobro. Vratio sam se, dobro se osjećam i drago mi je što mogu pomoći ekipi na terenu.", dodao je Hebibović.

Anel je u redove Sarajeva iz Veleža u sezoni 2015/2016. Debitovao je na Koševu protiv poljskog Lecha, a ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 76 utakmica te postigao 12 golova.