Pripremna utakmica
25

Hebibović i Rahmanović strijelci za pobjedu Sarajeva protiv GOŠK-a

Piše: D. B.
(Foto: fksarajevo.ba)
Sarajevo i GOŠK su danas na Gradskom stadionu Bare u Čitluku odigrali prijateljsku utakmicu, a Bordo ekipa je pobijedila rezultatom 2:0.

Trener Sarajeva Husref Musemić je odlučio da od prve minute zaigraju Pavlović, Hodžić, Mujakić, Šofranac, Hebibović, Mustafić, Stanojević, Sarić, Rahmanović, Husejinović i Ahmetović, dok je šef stručnog štaba GOŠK-a Feđa Dudić priliku dao Koziću, Čoliću, Vegi, Deaku, Đajiću, Zolju, Ragužu, Kobiljaru, Ankoviću, Mišiću i Ereizu.

Na samom otvaranju utakmice, već u 2. minuti, golu GOŠK-a je zaprijetio Husejinović, ali je njegov udarac uspješno izblokirala odbrana tima iz Gabele. Dvije minute kasnije je udarac Zolja na drugoj strani završio iznad gola Bordo tima.

Ipak, u 10. minuti utakmice vodstvo Sarajevu je donio Hebibović, koji je nakon ubačaja Rahmanovića s nešto više od 10 metara pogodio mrežu GOŠK-a za 1:0. Dobru akciju Sarajeva u 13. minuti je nepreciznim udarcem s distance završio Mustafić.

Igrala se 23. minuta kada je Kozić odbranio udarac Hebibovića, ali odbijenu loptu Rahmanović nije poslao u mrežu Gabeljana. Kozić je dobro intervenisao i dvije minute kasnije nakon udarca Sarića.

Prednost Sarajeva je udvostručena u 42. minuti kada je Hebibović uposlio Rahmanovića, koji je realizovao dobru šansu i pogodio za 2:0.

U finišu prvog poluvremena Mišićev udarac je završio iznad gola Bordo ekipe, koja je na odmor otišla s prednošću od dva gola.

Sastav Sarajeva na početku drugog poluvremena činili su Adilović, Šabanović, Lelić, Adukor, Sadiku, Herić, Radovac, Halilović, Kuzmanović, Velkoski i Hadžić, a zbog lakših povreda u konkurenciji nisu bili Bekić i Mihojević. Za GOŠK su u nastavku zaigrali Brkić, Dalmatin, Brajković, Rodin, Hasanhodžić, Odak, Miketek, Antonio Raguž, Barić, Marić i Ramić.

Prva prilika u nastavku viđena je u 53. minuti nakon slobodnog udarca GOŠK-a, koji je zaustavio Adilović. U narednom napadu se Velkoski na drugoj strani našao Velkoski, ali je nije bio precizan.

Velkoski je u 66. minuti pokušao iz slobodnog udarca, no, lopta je završila pored gola GOŠK-a. Dvije minute kasnije Hadžić udarcem glavom ne uspijeva savladati golmana Kozića.

Sarajevo je do kraja utakmice kontrolisalo igru, GOŠK je imao šansu u samom finišu, ali promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 2:0 za Bordo tim.