Nogomet
7

"Heavy metal" će svirati na Anfieldu: Kloppov agent sutra odlazi u Liverpool

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Prema pisanju njemačkog Bilda, Marc Kosicke, agent Jurgena Kloppa, sutra odlazi u Liverpool kako bi finalizirao detalje ugovora o dolasku njemačkog stručanjaka na Anfield.

Klopp ne može bez himne "You`ll never walk alone". Slušao ju je s tribina dok je radio kao trener u Mainzu i Dortmundu, a prema svemu sudeći slušat će je i na Anfieldu kao trener Liverpoola.

Carlo Ancelotti je odbio preći na Anfield tako da je skoro pa definitivno da će predsjednik grupacije Fenway Sports Mike Gordon s izvršnim direktorom Liverpoola Ianom Ayrejem sutra dogovoriti detalje ugovora o prelasku Kloppa u Liverpool, a zvanična potrvda se očekuje do kraja sedmice.

"Vratit ću se nazad, jer fudbal je moja strast. Ipak, sada želim odmor, ali naredne sezone bit ću spreman". kazao je Ancelotti koji je također bio jedan od kandidata za klupu Redsa.

Klopp koji je stil fudbala koji je igrao njegov Dortmund poredio sa heavy metalom sa sobom će povesti Željka Buvača koji je rođen u Omarskoj, a poznat je kao "mozak" koji je stajao iza Dortmundovog uspjeha, i Petera Krawietza kao svoje pomoćnike.