Najbolji igrač francuskog prvenstva
0

Hazard: Zbog Zidanea sam želio broj 10 u Chelseaju

Totalsport
Eden Hazard
Eden Hazard
Belgijski 21-godišnji reprezentativac Eden Hazard, koji je ovoga ljeta prešao iz Lillea u Chelsea u transferu vrijednom 40 miliona eura, u Chelseaju nije mogao dobiti svoj omiljeni broj 10.

Taj broj Hazard nosi u belgijskoj reprezentaciji, ali ne i u Chelseaju, jer je desetku ranije prisvojio Juan Mata, pa se mladi Belgijac motrao zadovoljiti s brojem 17.

"Uvijek sam volio desetku jer je taj broj nosio Zinedine Zidane, koji je moj idol. Uvijek sam želio igrati poput njega", objasnio je Hazard.

Veliki Zizou, nekadašnji igrač Real Madrida, a danas njegov sportski direktor, prošle godine je rekao "kako bi potpisao Hazarda zatvorenih očiju".

"Kada je počeo govoriti o meni, nisam bio svjestan što se to događa? No, onda sam shvatio da tako sigurno govori i o drugim igračima, što me spustilo na zemlju", rekao je Hazard.

Ofanzivni vezni igrač dobio je, dok je igrao u Francuskoj, nagradu za najboljeg mladog igrača 2009. i 2010. godine, a onda je 2011. i 2012. godine primio i nagradu za najboljeg igrača francuskog prvenstva. Postao je prvi nogometaš koji je primio obje nagrade nakon – Zinedinea Zidanea.