Nogomet
2

Hazard zbog kašnjenja za kaznu mora kupiti bocu šampanjca

Totalsport
Eden Hazard (Foto: Arhiv/AFP)
Eden Hazard (Foto: Arhiv/AFP)
Eden Hazard, 21-godišnji belgijski reprezentativac, u ponedjeljak je na svom Twitterprofilu objavio da će od sljedeće sezone igrati za Chelsea. Sljedeće jutro zakasnio je na autobus koji je reprezentativce prevozio na trening.

Belgijanci će u subotu gostovati na Wembleyju kod Engleske. Hazard je velika zvijezda belgijskog nogometa, igrač koji je dosad igrao za francuski Lille s kojim je u sezoni 2010/11 osvojio prvenstvo i Kup. Njegov transfer u Chelsea trebao bi navodno iznositi 32 miliona funti, što bi bio najveći transfer u historiji za jednog belgijskog nogometaša.

U utorak ujutro je Hazard zakasnio na autobus koji je prevozio reprezentativce na trening. Reprezentacija je krenula bez njega, a vodstvo ekipe odlučilo je mladu zvijezdu sankcionirati neobičnom kaznom...

"Hazard će svojim saigračima morati kupiti bocu šampanjca. Vincent Kompany će odabrati marku. Inače, Eden je ipak stigao na trening na vrijeme. Ne znam kako i nije me briga, bitno je da je stigao", poručio je belgijski selektor Marc Wilmots.

Navodno je Kompanyju sugerisano da odabere što skuplju bocu.