Carabao Cup
47

Hazard srušio Liverpool na Anfieldu i donio pobjedu Chelseaju, Arsenal siguran

Piše: K. H.
Ekipa Chelseaja porazila je Liverpool u meču Carabao Cupa na Anfieldu rezultatom 2:1, a prolazak u 4. rundu ovog takmičenja izborile su ekipe Arsenala i West Hama.

U odličnom prvom poluvremenu i jedna i druga ekipa imale su nekoliko sjajnih prilika, ali nakon 45 odigranih minuta nije bilo pogodaka. Liverpool je u vodstvo stigao u 58. minuti kada Sturridge pogađa za 1:0, ali Chelsea se nije predao pa je preko Emersona u 79. minuti stigao do poravnanja.

Konačnih 2:1 i veliku pobjedu Chelseaju donio je Eden Hazard nakon soloprodora u 85. minuti čime je pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi.

Arsenal je na svom Emiratesu pobijedio Brentford sa 3:1. Welbeck je s dva pogotka u prvom poluvremenu faktički odlučio pitanje pobjednika, Judge je u 58. minuti smanjio na 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Lacazette u 93. minuti.

West Ham je uvjerljivo porazio Macclesfield na svom terenu rezultatom 8:0, dok je Nottingham sa 3:2 bio bolji od Stokea.

Tottenham je kao nominalni domaćin na stadionu MK Donsa porazio Watford tek nakon boljeg izvođenja penala. U regularnih 90 minuta bilo je 2:2.