Poteškoće za ofanzivca
16

Hazard ponovo kritikovan zbog viška kilograma, oglasio se i selektor Belgije

N. K.
Martinez brani Hazard (Foto: Twitter)
Martinez brani Hazard (Foto: Twitter)
Selektor belgijske reprezentacije Roberto Martinez rekao je da su šale na račun debljine Edena Hazarda neslane i insistira na tome da ofanzivac i dalje čini razliku na terenu bez obzira na njegovu težinu.

Naime, već odavno se špekuliše o Hazardovoj debljini jer je krilni napadač odigrao samo 72 utakmice u četiri sezone za Real otkako je 2019. godine prešao iz Chelseaja za ogromna novac.

Međutim, Martinez je skočio u odbranu Realove sedmice, koji će vjerovatno biti ključni igrač Belgije na Svjetskom prvenstvu, te poručio da su komentari o njegovoj tjelesnoj građi irelevantni.

"Eden Hazard može imati loše partije i može imati neke trenutke kada nije u svom najbolje izdanju. Ljudi kažu da je to zbog njegovog oblika tijela ili da ima previše masnog tkiva. Pa on ima istu tjelesnu masnoću kad čini razliku na terenu. Morate shvatiti da je to igrač temeljen na njegovom talentu, a ne igrač temeljen na fizikalnosti koju unosi u igru. Ima svoju snagu u vođenju ekipe u akciji jedan na jedan. Ako ne igra dobro, onda je to loš komentar, irelevantan, da nije tako mršav ili atletski kakav bi trebao biti. Mislim da je to nebitan komentar", rekao je belgijski selektor Martinez za TalkSport.

Podsjetimo, prije tri godine pojavili su se natpisi da se belgijsko krilo pojavilo na pripremama u Madridu sa sedam kilograma viška. Samo godinu dana kasnije pojavile su se slične priče da je ofanzivac na pripreme stigao teži od očekivanog.

Zbog ograničene dostupnosti krilnog napadača pao je u nemilost Reala te je ograničio svoje vrijeme igranja na samo tri nastupa u La Ligi ove godine.