Razmišljao i o Tottenhamu
51

Hazard: Chelseajev trijumf u Ligi prvaka presudan za moj transfer

Totalsport
Eden Hazard
Eden Hazard
Belgijski nogometni reprezentativac Eden Hazard priznao je u razgovoru za France Football kako ga je prije transfera u Chelsea mamila ideja prelaska u Tottenham.

Hazard je bio jedna od velikih zvijezda prijelaznog roka i davno prije nego je isti počeo. Dok je još igrao u Lilleu, špekuliralo se o njegovom mogućem odlasku u Manchester United ili Manchester City. Doduše, najviše se spominjao Chelsea, u kojem se na kraju i skrasio.

No, talentirani ofanzivni vezni igrač je sam priznao da je veliko pitanje da li bi završio na Stamford Bridgeu da Chelsea nije osvojio Ligu prvaka.

"Mamila me ideja prelaska u Tottenham koji ima mladu ekipu i bio je treći dok sam o tome razmišljao. Nažalost, nije dobro završio sezonu i ostao je bez Lige prvaka", rekao je Hazard.

Tottenham je ipak u prvenstvu bio četvrti, dva mjesta iznad Chelseaja i igrao bi u Ligi prvaka da Chelsea nije pobijedio Bayern u finalnoj utakmici tog takmičenja.

Hazard je otkrio kako je od Chelseajevih direktora tražio garanciju da će tim promijeniti svoj stil igre.

"Niko nije bio ljubitelj njihovog načina igre prošle sezone. U upravi su mi rekli da će dovesti nove igrače s kojima ću moći igrati dobar nogomet. Marko Marin, Oscar i ja, mi volimo kontrolirati loptu u našim nogama. Onog trenutka kada je Chelsea osvojio Ligu prvaka, čime je osigurao to takmičenje i za ovu sezonu, moj prelazak u Chelsea je bio prirodan izbor", rekao je Hazard.