Podržao saigrača
187

Hazard: Bolje je igrati u kineskoj ligi, nego sjediti na klupi u Španiji

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Chelseaja Eden Hazard javno je podržao transfer saigrača iz reprezentacije Yannicka Carrasca koji je nedavno napustio Atletico Madrid i pojačao kineski Dalian.

Hazard kaže da je bolje imati minutažu u kineskoj ligi, nego sjediti na klupi u Španiji, a također je dodao kako je od ranije upoznat s tim da je Carrasco želio napustiti redove Jorgandžija.

"Ne vidim problem u njegovom transferu u Kinu. Znam da je želio otići iz Atletico Madrida i siguran sam da je odabrao najbolju opciju. Da je ostao u Španiji, možda ne bi igrao, a sigurno je bolje imati minutažu u kineskoj ligi nego sjediti na klupi u Španiji", rekao je Hazard.

Nakon toga, on je istakao da Carrasco može igrati za reprezentaciju, bez obzira što igra u kineskoj ligi, a uporedio ga je sa saigračem Witselom koji također igra na dalekom istoku.

"Znam da je odlazak u Kinu čudan potez, ali mislim da Yannick neće imati problema da upadne u reprezentaciju. Čak i Witsel igra tamo, pa ide na Svjetsko prvenstvo. Prvenstvo počinje za tri mjeseca i sumnjam da u tako kratkom roku može drastično pasti u formi ili zaboraviti igrati nogomet da bi izgubio mjesto u reprezentaciji", završio je Hazard.

Pored Carrasca, veliki upitnik stoji i iznad imena Radje Nainggolana koji je također upitan za Svjetsko prvenstvo, a svakako da će reprezentacije Belgije biti jedan od najvećih favorita za osvajanje prvenstva najboljih.