Porazio ih u finalu
106

Hatem Ben Arfa se osvetio PSG-u: Imam poruku za Nassera Al Khelaifija

Klix.ba
Hatem Ben Arfa s trofejom pobjednika Kupa Francuske (Foto: EPA-EFE)
Hatem Ben Arfa s trofejom pobjednika Kupa Francuske (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Rennesa osvojila je Kup Francuske pobjedom protiv PSG-a nakon boljeg izvođenja penala, a trijumf je najviše proslavio bivši igrač Parižana Hatem Ben Arfa koji je nakon meča poručio čelnicima da nikada ne potcjenjuju svog protivnika.

Ben Arfa je igrač PSG-a bio u periodu od 2016. do 2018. godine, a nakon što je u prvoj sezoni odigrao 32 utakmice za ovaj francuski tim, čitavu drugu sezonu bio je van sastava i nije bio u planovima tadašnjeg trenera Unaija Emeryja.

Javna tajna bila je da Ben Arfa nije u dobrim odnosima sa sadašnjim trenerom Arsenala, što je i bila tema francuskih medija kada su se Rennes i Topnici sastali u osmini finala Evropske lige, a upravo zbog svega toga ovaj krilni napadač imao je veliki motiv u finalu Kupa Francuske.

Nakon regulanih 90 minuta rezultat između PSG-a i Rennesa bio je 2:2 te je pobjednik odlučen boljim izvođenjem penala, a kada je njegov tim podigao ovaj trofej, Ben Arfa je poručio čelnicima PSG-a da nikada ne potcjenjuju svog protivnika.

"Imam poruku za Nassera (predsjednika PSG-a). Nikad ne potcjenjuj protivnika jer će se jednog dana vratiti jači", kazao je Ben Arfa.

Francuski mediji ranije su otkrili da je Ben Arfa bio u nemilosti trenera Emeryja jer je previše solirao na treninzima i utakmicama, a navodno mu je sadašnji trener Arsenala rekao da je previše umišljen i da nema kvalitet kao Lionel Messi, iako to tako misli.