Premijer liga BiH
12

Hat-trick sjajnog Bilbije u sigurnoj pobjedi Zrinjskog protiv Čelika

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog upisala je sigurnu pobjedu u meču 15. kola Premijer lige BiH, a Plemići su na stadionu Pod Bijelim brijegom rezultatom 3:0 porazili Čelik.

Zrinjski je silovito krenuo prema golu Čelika, a već u 25. sekundi aktuelni prvak je stigao u prednost. Bilbija je sjajno utrčao iza leđa odbrane Čelika, iskoristio je asistenciju Veselinović i pogodio za 1:0.

Čelik je pokušao uzvratiti ekspreno, ali centaršut Jamaka iz četvrte minute nije pronašao nikoga u kaznenom prostoru Zrinjskog, da bi u osmoj minuti domaći tim faktički riješio pitanje pobjednika u ovom meču.

Todorović je napravio soloprodor na lijevoj strani, ubacio je, a na pravom mjestu bio je Bilbija koji postiže drugi pogodak i donosi nedostižno vodstvo svojoj ekipi. Čelik je preko Livaje u 33. minuti imao priliku da smanji vodstvo, ali se nije snašao u dobroj poziciji.

Čelik je pred kraj prvog poluvremena imao još nekoliko dobrih prilika, ali nisu pronašli put do mreže Brkića. Konačnih 3:0 postavio je Bilbija koji je kompletirao hat-trick u 61. minuti, čime je stavio tačku na ovaj meč.

Do kraja meča Čelik je imao nekoliko izglednih prilika da stigne do utješnog pogotka, ali u tome nisu uspjeli, pa je meč završen rezultatom 3:0.

Nakon 15 odigranih utakmica, Zrinjski se nalazi na drugoj mjestu Premijer lige BiH sa 31 osvojenim bodom, dva manje od Sarajeva koje igra protiv GOŠK-a i tri više od Željezničara koji sutra igra sa Zvijezdom 09.

S druge strane, Čelik ostaje na osmoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Tabela: