Serie A
25

Hat-trick fantastičnog Dybale u pobjedi Juventusa protiv Sassuola, Pjanić odigrao cijeli meč

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su u Reggio Emiliju u okviru 4. kola Serije A ekipu Sassuola rezultatom 3:1.

Domaćim je na današnjoj utakmici nedostajao najbolji napadač Berardi, koji je na špekulacije da namjerno propušta susret sa Starom damom odgovorio postavivši na društvene mreže sliku svog povrijeđenog zgloba.

Juventus je odmah krenuo žestoko i u prvih 11 minuta imali su dvije dobre prilike preko Cuadrada i Higuaina, ali je Consigli oba puta sjajno odbranio.

Ipak, ekipa iz Torina dolazi u vodstvo u 16. minuti kada je Dybala sjajno pogodio na asistenciju Mandžukića i s rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

U četvrtoj minuti nastavka sjajni argentinski veznjak je udvostručio prednost Juventusa iskoristivši dodavanje Cuadrada.

Probudio se potom i Sassuolo. Prvo je Buffon dobro odbranio udarac Adjaponga, a onda je Politano smanjio rezultat na 1:2.

Pitanje pobjednika današnjeg meča riješio je Dybala odličnim golom iz slobodnog udarca i tako je Argentinac zaokružio svoj hat-trick.

Mogao je Cuadrado postići i četvrti gol za Juve sedam minuta prije kraja kada se našao u dobroj prilici, ali promjene rezultata nije bilo.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je cijelu utakmicu u dresu pobjedničke ekipe.

Juventus se današnjom pobjedom vratio na lidersku poziciju Serije A, dok je Sassuolo na 17. mjestu.