Nogometaš Sarajeva
0

Hasić otkrio gdje će igrati sljedeće sezone: Osjećam da je došlo vrijeme da dokažem neke stvari

E. K.
Ajdin Hasić (Foto: FK Sarajevo)
Ajdin Hasić (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaš FK Sarajevo Ajdin Hasić je u razgovoru za turske medije istakao kako će napustiti redove Bordo kluba poslije isteka jednogodišnje posudbe.

Hasić se planira vratiti u redove Bešiktaša koji ga je posudio Sarajevu i pokušati se još jednom dokazati na velikoj sceni i probati ostvariti veliki transfer.

"Kada sam igrao u Dinamu mnogi evropski klubovi su bili zainteresovani za mene, ali sudbina me odvela u Bešiktaš. Znam da je Fenerbahče bio zainteresovan za mene, ali to je prošlost, gledam samo naprijed", rekao je Hasić za turske medije i otkrio da će se na ljeto vratiti u turski klub.

"Poslije ove godine se definitivno osjećam jačim i odlučnijim da dokažem da sam kvalitet za Bešiktaš. Osjećam da je došlo vrijeme da dokažem neke stvari, sada mi je cilj da se pridružim Bešiktašu na pripremama i obećam sebi jednu stvar, a to je da ponovo zaigram za ovaj klub i da osjetim fenomenalnu atmosferu na stadionu".

Istakao je da najviše voli englesku i špansku ligu te da je sto posto siguran da će jednog dana igrati u nekoj od najjačih evropskih liga.

"Volim La Ligu i Premiership, ali prvo se moram dokazati u Bešiktašu pa onda možemo pričati o mojoj budućnosti. Ipak, sto posto sam siguran da ću jednog dana igrati u nekoj od top pet liga u Evropi", poručio je.

Pun je riječi hvale za kapitena Fenerbahčea i bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Edina Džeku koji je prošlog ljeta stigao u Istanbul.

"Edin Džeko je zaista jedan od najpopularnijih ljudi u Bosni i Hercegovini i mogu ga nazvati legendom bh. nogometa. Veoma poštujem što je dosad uradio igrajući za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Postao je jedan od najvažnijih klupskih igrača i najbolji strijelac Fenerbahčea koji je u potpunosti pogodio s njegovim dovođenjem, on je inspiracija za svakog mladog nogometaša", istakao je nogometaš Sarajeva koji sanja o nastupu za seniorsku reprezentaciju BiH upravo s Dijamantom.

"Igrao sam za sve omladinske kategorije reprezentacije BiH, no još uvijek čekam priliku da odigram prvi meč u dresu seniorske reprezentacije. Siguran sam da će se to desiti dok je Edin Džeko u reprezentaciji, uhvatit ću ga da zajedno odigramo bar jednu utakmicu", dodao je.

Za kraj je poručio da vjeruje kako će se njegov sunarodnjak Amir Hadžiahmetović, koji je pokidao ligamente koljena, vratiti sljedeće sezone još jači i bolji nego ranije.

"Vjerujem da će moj bosanskohercegovački brat Amir Hadžiahmetović ostati u Bešiktašu sljedeće sezone. Jako ga volim kao osobu i kao igrača. Mi smo imali istu povredu ligamenata koljena i obojica ćemo biti spremni za sljedeću sezonu".

Ovaj 22-godišnjak je ove sezone odigrao 27 utakmica za Sarajevo u svim takmičenjima, postigao je osam golova i upisao pet asistencija.

Pored Sarajeva i Bešiktaša, bio je član Goztepea, Umraniyespora kao i zagrebačkog Dinama gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru.