Mediteranske igre
13

Hasić i Zilić složni: Protiv Alžira jako i na pobjedu, došli smo osvojiti medalju

Klix.ba
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom kolu na Mediteranskim igrama u Tarragoni od Španije rezultatom 1:2.

Izabranici Mirze Varešanovića pružili su dobru igru protiv domaće selekcije, no presudio je gol Garcije u 75. minuti susreta.

Jedini gol za bh. tim postigao je Ajdin Hasić u 50. minuti.

"Sretan sam zbog postignutog gola, ali nije važno ko ga je dao. Mi smo tim, žao nam je što nismo ostvarili bar remi. Mogli smo, odigrali smo dobro, no nismo imali ni sreće. Sve zahtjeve koje je pred nas postavio stručni štab smo ispoštovali i prebacili na teren, ali mislim da nas je nedostatak sreće spriječio da napravimo dobar rezultat protiv domaćina. Bili smo u egalu cijelu utakmicu", rekao je Hasić.

Naša selekcija sutra igra protiv Alžira i uz pobjedu, ali i ako se poklope rezultati drugih utakmica, BiH može izboriti polufinale.

"Ne poznajemo baš Alžirce, oni su od Španaca u prvih 20 minuta primili četiri gola tako da ćemo od početka igrati jako", kaže Hasić.

Kapiten ekipe Enio Zilić ističe da su svi optimisti pred duel s Alžirom.

"Ostaje žal zbog utakmice sa Španijom, mogli smo osvojiti barem bod, ali idemo dalje. Jučer smo se pripremali za Alžir, analizirali smo njihovu ekipu. Želimo da ih pobijedimo, pa uz malo sreće možda i da se plasiramo u polufinale", rekao je Zilić.

Kako je rekao, uslovi u Mediteranskom selu su odlični i svi su sretni što predstavljaju svoju zemlju na ovom takmičenju.

"Prisustvovali smo i svečanoj ceremoniji otvorenja Igara, sve je bilo fantastično, novo iskustvo za nas. Ovdje smo došli da osvojimo medalju i napravimo dobar rezultat, nadam se da ćemo to ostvariti", zaključio je Zilić.