Nogomet
4

Hasanbegović: Meč protiv Ukrajine je odlična priprema za Srbiju

Klix.ba
Melisa Hasanbegović (Foto: nfsbih.ba)
Melisa Hasanbegović (Foto: nfsbih.ba)
Selektorka ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Hurem odabrala je igračice koje će se suprotstaviti Ukrajini u prijateljskom meču 6. avgusta u Zenici.

Na spisku se ponovo našlo ime standarde reprezentativke Melise Hasanbegović koja smatra da je pred bh reprezentacijom kvalitetna provjera.

"Utakmica protiv Ukrajine ima jako velik značaj za igračice i za našu igru. Biće to odlična priprema pred kvalifikacioni susret sa Srbijom, koji je veoma važan jer odlučuje o trećem mjestu u našoj grupi. Zato je potrebno da dobro odigramo protiv Ukrajine i da pokažemo koliko možemo".

Odbrambena igračica naše reprezentacije i SFK 2000 Sarajeva očekuje da uz podršku navijača, bh. tim može ostvariti pobjedu.

"Mi ćemo dati sve od sebe kao i uvijek i nadam se da će rezultat biti povoljan za nas, te da ćemo pobijediti kvalitetnog protivnika. Nadam se da će i publika doći u što većem broju da nas podrži kako bismo što lakše ostvarile naše ciljeve“.

Hasanbegović je zadovoljna učinkom naše najbolje ženske selekcije u kvalifikacijama.

"Kada su u pitanju rezultati naše reprezentacije jako sam zadovoljna. Svi se mnogo trude da budemo što bolje i to se pozitivno odrazilo na naše rezultate. Uz dobru igru, dobar stručni štab i ljude iz Saveza koji su uz nas maksimalno, rezultat mora doći. Mi smo u ovim kvalifikacijama pokazali napredak u odnosu na prethodne godine i sigurno je da ženski fudbal u našoj zemlji može ići samo uzlaznom putanjom".

Prvi trening u sklopu priprema za Ukrajinu bh. seniorke će odraditi 3. avgusta u 17 sati u zeničkom Trening kampu.