Iznenadna odluka
13

Hasan Özer više nije trener Čelika

FENA
Hasan Özer (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hasan Özer (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometni klub Čelik objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici da je turski trener Hasan Özer podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba tog kluba.

"U životu sam uvijek bio disciplinovan i ispravnim radom želim da sve bude kako treba. Pokazao sam i osjetio kod samih igrača karakter, želju i borbenost, radili smo dobro i radio sam profesionalno onako kako znam i umijem, ali, nažalost, od danas nam se putevi razilaze", piše u izjavi trenera Özera.

On je istakao kako je u Zenici proveo dva i po mjeseca te da nosi lijepe uspomene iz tog grada. Zahvalio se svojim igračima, stručnom štabu, menadžmentu, osoblju, predsjedniku kluba i navijačima.

"Vjerujem da će Čelik ići dobrim putem i da je na dobrom putu da ove sezone napravi dobar posao", kazao je Özer.

U klubu su, kako piše u vijesti, iznenađeni, ali poštuju odluku te razloge napuštanja kluba šefa stručnog štaba.

"Hasanu iskazujemo ogromnu zahvalnost i želimo mu puno sreće i uspjeha, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu", piše u izjavi zeničkog kluba, u kojoj se najavljuje da će, do imenovanja novog trenera, ekipu voditi prvi pomoćnik Almir Seferović.

On će u nedjelju voditi ekipu na gostovanju protiv banjalučkog Borca, a Čelik u taj meč ulazi sa četvrte pozicije i sa devet bodova.