Ostali u dobrim odnosima
102

Hasan Salihamidžić iznenadio sve: Snimljen kako nazdravlja sa zvijezdom Bayerna na Oktoberfestu

H. H.
Joshua Kimmich i Hasan Salihamidžić (Foto: Stephan Kürthy / Bild)
Joshua Kimmich i Hasan Salihamidžić (Foto: Stephan Kürthy / Bild)
Nogometaš Bayerna Joshua Kimmich (28) snimljen je na minhenskom Oktoberfestu u društvu bivšeg sportskog direktora Bavaraca Hasana Salihamidžića, a njihova zajednička fotografija iznenadila je njemačku javnost.
Bild je uhvatio Kimmicha u nedelju naveče dok je nazdravljao sa popularnim Bracom. Kimmich je uživao u krigli piva, dok je Salihamidžić u ruci imao kriglu za vino.

Hasan i dalje ima dobre odnose sa mnogim igračima u klubu skoro četiri mjeseca nakon otkaza u Bayernu, a dokaz je i fotografija sa Kimmichom.

(Foto: Stephan Kürthy / Bild)
(Foto: Stephan Kürthy / Bild)

Za razliku od slučaja bivšeg izvršnog direktora Olivera Kahna (53), Bayern i Salihamidžić su se na kraju prošle sezone rastali u dobrim odnosima.

Posjeta Oktoberfestu sa Kimmichom još jednom potvrđuje netaknut i prijateljski odnos koji bivši sportski direktor ima sa nogometašima Bayerna koji u srijedu igraju meč Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Oktoberfest obično privuče oko šest miliona posjetilaca svake godine na prepuna festivalska mjesta u glavnom gradu Bavarske. No, festival se nije održao 2020. i 2021. godine jer su se vlasti borile s nepredvidivim razvojem koronavirusa što je razočaralo mnoge Bavarce, ali i turiste.

Ovogodišnje 188. izdanje Oktoberfesta održava se od 16. septembra do 3. oktobra 2023. godine.