Zvanično
89

Hasan Salihamidžić doveo najskuplje pojačanje u historiji Bayerna

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Bayerna zvanično je potvrdila kupovinu najskupljeg pojačanja u historiji kluba, a sportski direktor Hasan Salihamidžić u redove aktuelnog prvaka Njemačke doveo je defanzivca Atletico Madrida Lucasa Hernandeza.

Hernandez, koji je s reprezentacijom Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji postao prvak svijeta, već mjesecima se pominje kao moguće pojačanje Bayerna. U januaru je čak objavljena i vijest da je ovaj transfer završen, što je tada demantovano, no četiri mjeseca nakon toga bavarski gigant zvanično je potvrdio dolazak francuskog defanzivca.

Bayern je u ovom transferu preskočio eventualne pregovore s Atletico Madridom i odlučio je platiti otkupnu klauzulu Hernandeza koja iznosi 85 miliona eura, što će ga učiniti najskupljim pojačanjem njemačkog kluba svih vremena, srušivši transfer Tolissoa koji je 2017. godine plaćen 42 miliona eura.

Defanzivac Atletico Madrida ima velikih problema s povredom koljena ove sezone i uspio je odigrati tek 15 utakmica u La Ligi, ali bi do početka sljedeće sezone trebao biti spreman i na raspolaganju treneru Bayerna.

Ovo je drugo Bayernovo pojačanje za sljedeću sezonu s obzirom na to da je u klub već stigao igrač Stuttgarta Pavard. a sigurno je da Hasan Salihamidžić uveliko razmišlja i u drugim igračima te da će bavarski gigant do sljedeće sezone dovesti još neka zvučna imena.