Iskusni golman
2

Hart razmišlja o povratku u Torino

Klix.ba
Joe Hart (Foto: EPA)
Joe Hart (Foto: EPA)
Engleski reprezentativni golman Joe Hart razmišlja da se ponovo vrati u Torino nakon što se razočarao Manchester Cityjem i drugim alternativama, piše Tuttosport.

Hart je pokušao pronaći formu i vratiti samopouzdanje tokom prošle sezone braneći za Torino, ali je talijanski klub imao najgoru odbranu ui ligi, koja je u 38 utakmica primila 66 golova. Nakon isteka posudbe, Manchester City je tražio ogromnu odštetu za svog golmana, a Harta nije privukla ideja da karijeru nastavi u West Ham Unitedu.

U međuvremenu, Torino je veoma blizu dogovora s PSG-om o transferu Salvatorea Sirigua, ali bi rado zadržao Harta ukoliko bi to finansijski bilo moguće.

"Potrebna mi je ponuda, a onda ću razmisliti o svojim opcijama ako budem imao izbora. Nisam više dijete, ne mogu spakovati stvari i otići na posudbu kao da imam 17 i 19 godina. Tridesetogodišnji sam muškarac, imam stvari koje moram organizovati. Volim stabilnost. U ovom trenutku nemam ništa, mislim da su ljudi fokusirani na reprezentacije te da poštuju igrače koji nastupaju za svoje zemlje", izjavio je Hart.

On nije nastupio u sinoćnjem porazu Engleske od Francuske u Parizu.

"Dres Engleske nije moj, nije pričvršćen za mene, on nije ničiji. Jedno je sigurno, kvalitet imamo. Moram igrati na visokom nivou, davati sve od sebe kako bih se našao u ekipi. To je plan, ali u čudnom svijetu golmana strpljenje je ključno", završio je Hart.