Srušio rekord
16

Harry Kane želi biti još bolji, Pochettino smatra da je najbolji na svijetu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Engleski napadač Harry Kane postigao je hat-trick u pobjedi Tottenhama protiv Southamptona rezultatom 5:2, a on je sa ta tri pogotka postavio rekord po postignutim golovima u jednoj kalendarskoj godini. Kane je sezonu završio sa 39 postignutih pogodaka.

Englez je tako postigao jedan pogodak više od Messija te je najbolji strijelac u kalendarskoj 2017. godini, a prema njegovim riječima, osjećaj je sjajan i želi nastaviti ovakve uspjehe.

"Osjećaj je sjajan, a iza mene je fantastična godina. Predobar je osjećaj godinu završiti hat-trickom i ponosan sam na to. Nevjerovatno je biti rame uz rame s Messijem i Shearerom. Godinu smo završili na visokoj poziciji, a u narednoj želimo dodatno napredovati. Osjećam se dobro, međutim, smatram da trebam nastaviti jače i bolje trenirati, što radim tokom čitave karijere", rekao je Kane.

Posebno ponosan bio je i trener Tottenhama Mauricio Pochettino koji se zapitao da li trenutno postoji bolji napadač od Kanea.

"Sretan sam zbog svega što je Kane postigao, ali ne zato što je veliki talent nego jer je sjajna osoba. Zadovoljstvo je raditi s njim svaki dan jer je svjetska klasa, a trenutno ne znam ko je bolji napadač od njega. Ukoliko želi biti rame uz rame s Messijem i Ronaldom, onda mora raditi konstantno kako bi ostao na tom nivou", kazao je Pochettino.

Ekipu Tottenhama u sljedećem kolu očekuje susret protiv Swanseaja u gostima i tim susretom će započeti 2018. godinu.