Nogomet
9

Harry Kane hat-trickom donio pobjedu Tottenhamu protiv Stokea

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Tottenham je u 26. kolu engleskog Premiershipa sa 4:0 savladao Stoke, a centralna figura meča bio je Harry Kane.

Napadač Spursa je u 14. minuti iskoristio smušenost odbrane gostiju i iz prve je šutirao i pogodio za vodstvo Tottenhama od 1:0.

U 32. minuti najljepšu akciju na meču Kane je krunisao pogotkom. Korner sa desne strane je izveo Eriksen i centrirao na ivicu kaznenog prostora, engleski reprezentativac je šutirao iz voleja lijevom nogom i pogodio drugi put Grantovu mrežu.

Samo pet minuta kasnije Kane je kompletirao hat-trick. Sudija Moss je dosudio slobodan udarac na tridesetak metara od Grantovog gola. Eriksen je dodao loptu Kaneu, a nakon njegovog šuta lopta se odbila od Croucha i promijenila smjer i prevarila golmana gostiju. Kaneu je ovo bio treći hat-trick u posljednjih devet susreta i šesti ukupno u karijeri.

Savršenu partiju Kane je krunisao asistencijom u 45+1. minuti susreta. Nakon brzog kontranapada Kane je asistirao Alliju kojem nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Spursi su upisali 15. pobjedu ove sezone i preuzeli drugo mjesto od Manchester Cityja.