Nogomet
357

Harmony Ikande zvanično predstavljen kao novi igrač FK Sarajevo

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Dvadesetčetverogodišnji nigerijski nogometaš Harmony Ikande danas je zvanično predstavljen kao novi igrač FK Sarajevo.

Novo pojačanje su novinarima predstavili sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković i generalni direktor kluba Dino Selimović

"Radujemo se činjenici da danas potpisujemo ugovor s kvlaitenim i prespektivnim igračem Ikandeom. Želimo podići našu igru na još veći nivo i da ostvarimo naše ciljeve. Nadam se da će on ispuniti naša očekivanja. Ugovor je potpisan na dvije godine, a užurbano radimo na papirologiji kako bi irač mogao što prije nastupiti za naš klub", izjavio je Ibraković.

Novinarima se obratio i novi igrač FK Sarajevo.

"Drugačije je nego kući, ali sam oduševljen pozitivnim emocijama otkako sam stigao na aerodrom. Mislio sam da će tu sve završiti, ali ljubav i pozitivna energija i dalje traje. Osjećam se kao kod kuće, sretan sam što sam ovdje, lijepo mi je", rekao je Ikande.

Ikande je igrač sredine terena, bio je član mlade ekipe Milana, a tokom karijere je nastupao za Monzu, Poffibonski, Ectremaduru, Budapest Honved II, Beitar Jerusalem, Hapoel Ashkelon, Hoverlu Uzhhorod i Hapoel Tel Aviv.

Za mladu reprezentaciju Nigerije Ikande je upisao dva nastupa. U FK Sarajevo je stigao 25. juna, nakon čega se priključio pripremama šampiona BiH. Nigerijac je zadovoljio ukuse stručnog štaba te će u narednoj sezoni nositi dres FK Sarajevo.