Ponikao u plavom dresu
310

Haris Ovčina se vratio na Grbavicu, Željezničar ga najavio posebnim videom

N. K.
Ovčina je donedavno bio član Veleža (Foto: FK Velež)
Ovčina je donedavno bio član Veleža (Foto: FK Velež)
Veznjak Haris Ovčina (26) novi je član Fudbalskog kluba Željezničar nakon što su dvije strane konačno postigle dogovor.
Ključni sastanak je obavljen sinoć, a na kraju su sportski direktor Plavih Samir Bekrić i Ovčina pronašli zajednički jezik.

I Plavi su najavili završetak posla videom na društvenim mrežama na kojem su prikazane akcije Ovčine dok je još igrao u Željinim omladincima.

Haris je ponikao upravo na Grbavici, ali nikada nije stigao do prvog tima. Prije osam godina je iz Željinih juniora prešao u Famos, a u tom klubu se zadržao godinu dana.

U ljeto 2016. godine prelazi u Velež gdje je doživio procvat u karijeri te je bio jedan od najboljih igrača Rođenih u sezonama u kojima su postizali odlične rezultate.

Međutim, u posljednje vrijeme nije igrao zbog nesporazuma sa čelnicima kluba pa je mostarski klub napustio ovog ljeta kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor.

Ovčina je igrač koji pokriva desnu stranu. Najčešće je igrao na poziciji desnog veznog, ali se dobro snalazi i na desnom beku i krilu. Upisao je i jedna nastup za reprezentaciju BiH i to prije dvije godine u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Države.