Nogomet
15

Haris Medunjanin: Ne bi me čudilo i da preselim na klupu

Piše: A. D.
Haris Medunjanin (Foto: EPA)
Haris Medunjanin (Foto: EPA)
Haris Medunjanin napravio je dobar potez povratkom u špansku Primeru. Bosanskohercegovački veznjak u razgovoru za La Voz de Galiciu između ostalog je govorio i o razlogu povratka u ovu zemlju.

"Volim ovu ligu. Prethodno sam igrao u zemljama u kojima nivo takmičenja nije kao ovdje. Ponuda Deportiva mi se odmah svidjela. Smatram da imamo dovoljno kvaliteta da ostvarimo ciljeve postavljene pred početak sezone“, izjavio je Medunjanin.

Deportivo La Coruna nakon remija na domaćem terenu sa Real Sociedadom gostovat će kod favorizovanog Atletica.

"Atletico je na nivou na kojemu mi još uvijek nismo. Slabiji kvalitet mi možemo nadoknaditi samo borbenošću. Pokazali smo protiv Valencije da uz pravi pristup i ozbiljan prethodni rad možemo iznenaditi i najjače klubove. Njihova pokretačka snaga je Koke, jedan od najvećih majstora u Evropi“, dodao je Medunjanin.

Novi Harisov klub je nakon 12 kola u opasnoj zoni, a Medunjanin je mišljenja da prostor za napredak u igri tima itekako postoji.

"Vidi se da teško igramo kada je lopta u našem posjedu i kada nešto treba organizovati. Druge ekipe imaju manje takvih problema i ja im zavidim. Kod nas je prostor za napredak vidan i ja sam siguran da će u budućnosti biti bolje“, optimističan je Haris.

Reprezentativac BiH nije zadovoljan ni svojim ličnim izdanjima.

"Što se mene lično tiče, ja pokušavam iz utakmice u utakmicu biti bolji. Siguran sam da mogu pružiti mnogo više od onog što sam pružio od dolaska u Deportivo. Ne bi me čudilo da nekad na početku utakmice ostanem na klupi, posebno kada je raspored zgusnut i kada igramo svako tri dana“, kazao je na kraju Medunjanin.