Odigrao sjajnu sezonu
34

Haris Medunjanin ima novi klub, ostaje u američkoj MLS ligi

F. Z.
Haris Medunjanin
Haris Medunjanin
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin potpisao je ugovor sa FC Cincinnatijem i u američkoj MLS ligi igrat će i naredne sezone.

Medunjanin je u MLS ligu došao 2017. godine, a u dresu Philadelphija Uniona odigrao je 98 utakmica, od čega je u 97 bio starter. Postigao je pet pogodaka i upisao 29 asistencija. U periodu od njegovog potpisa do danas Medunjanin zauzima sedmo mjesto po ukupnom broju asistencija u MLS ligi.

"Jako smo zadovoljni što nam se priključio tako iskusan veznjak. Vjerujemo da će njegove prednosti na terenu odlično uklopiti u naš stil igre", rekao je generalni menadžer Cincinnatija Gerard Nijkamp.

Medunjanin je prema podacima OPTA-e prošle sezone bio lider MLS lige po broju dodavanja (2.517), kompletiranih dodavanja (2.182), dodavanja na protivničkoj polovini (1.521) i kompeltiranih dodavanja na protivničkoj polivini (1.217).

Prije MLS lige Medunjanin je igrao za AZ Alkmaar, Spartu Rotterdam, Valladolid, Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor i Deportivo La Corunu.