Svima redom
286

Haris Kaljanac pokazao 18 žutih i dva crvena kartona na derbiju Sarajeva i Željezničara

K. H.
Haris Kaljanac (u sredini) (Foto: T. S./Klix.ba)
Haris Kaljanac (u sredini) (Foto: T. S./Klix.ba)
Glavni sudija 120. ligaškog sarajevskog derbija između Željezničara i Sarajeva - Haris Kaljanac pokazao je čak 18 žutih kartona igračima i trenerima obje ekipe, a također je pokazao i dva crvena kartona te svirao jedan kazneni udarac.

Prvi žuti karton na meču je dobio Mirko Oremuš u osmoj minuti zbog oštrog prekršaja, a ubrzo nakon toga je i Amar Rahmanović iz istog razloga požutio. Prvi karton kod Željezničara dobio je Enes Sipović u 21. minuti, da bi u 28. minuti zbog igranja rukom požutio i Darko Lazić.

U istom trenutku sudija Haris Kaljanac je isključio pomoćnog trenera Željezničara Adnana Gušu, a u zvaničnom zapisniku navedeno je da je razlog "psovanje majke sudijskom timu".

Do poluvremena su Mehmed Alispahić i Sinan Ramović također dobili žute kartone, Alispahić zbog oštrog prekršaja, a Ramović zbog prigovora na odluku sudije. Ubrzo nakon toga kartoniran je i Amar Osim koji je u jednom trenutku čak i ušao na teren kako bi razgovarao s Kaljancem.

Tu nije bio kraj žutih kartona u prvom poluvremenu, pa su u sudijskoj nadoknadi požutili Siniša Stevanović i Kemal Osmanković kod Željezničara, prvi zbog oštrog prekršaja, a drugi kao i trener Bordo tima Husref Musemić zbog prigovora na odluku glavnog sudije.

Semir Štilić i Srđan Stanić također su dobili žute kartone zbog prigovora sudiji, s tim da je Stanić u tom trentuku čak bio van terena i zagrijavao se, a zbog prekršaja u domaćem timu žute kartone su dobili Dušan Hodžić i Benjamin Tatar u 70. i 78. minuti.

Defanzivac Bordo tima Besim Šerbečić dobio je dva žuta kartona u kratkom vremenskom periodu, u 75. i 88. minuti, zbog čega je ranije isključen iz igre, a posljednji karton na meču dobio je Petar Bojo zbog oštrog prekršaja na sredini terena.

Podsjećamo, Željezničar je u 120. ligaškom sarajevskom derbiju slavio rezultatom 3:1, čime je preuzeo vrh tabele Premijer lige BiH.